ZAŁĄCZNIKI
ZAŁĄCZNIK Nr 1
WZÓR
.......................................................... .................................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu) (nr zaświadczenia o dokonaniu
wpisu do rejestru*))
PROTOKÓŁ NR ...........
skażenia alkoholu etylowego środkiem skażającym/substancjami skażającymi*) ......................
(podać nazwy)
.............................................................................................................. z dnia .......................... r.
(nazwa podmiotu, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego)
Po sprawdzeniu, że opakowania ze środkiem skażającym/substancjami skażającymi*) są nieuszkodzone i posiadają oryginalne zamknięcia lub nieuszkodzone zamknięcia urzędowe, pracownicy podmiotu dokonującego skażenia:
- ......................................................................... - .....................................................
(imię i nazwisko) (stanowisko służbowe)
- ......................................................................... - .....................................................
(imię i nazwisko) (stanowisko służbowe)
w obecności funkcjonariusza celnego:
- ......................................................................... - .....................................................
(imię i nazwisko) (stanowisko służbowe)
dokonali czynności skażenia alkoholu etylowego.
Przed zastosowaniem środek skażający/substancje skażające*) zostały zbadane w celu identyfikacji przez .............................. wg orzeczenia/atestu*) nr ............. z dnia ................... r.
Do skażenia alkoholu etylowego pobrano ..................... dm3/kg*) alkoholu etylowego o mocy ............................... % vol w 20 °C, (wskazanie alkoholomierza ................................ w temperaturze pomiaru ............................. °C), co stanowi ............................ dm3 100 % vol, do którego dodano:
1) ........................................................ w ilości ............. dm3/kg*), o gęstości ........... kg/dm3, co stanowi ..................... dm3/kg*) na 100 dm3 100 % vol alkoholu etylowego,
2) ....................................................... w ilości ............. dm3/kg*), o gęstości ........... kg/dm3, co stanowi ..................... dm3/kg*) na 100 dm3 100 % vol alkoholu etylowego.
Po dodaniu środka skażającego/substancji skażających*) i wymieszaniu otrzymano .......... dm3/kg*) alkoholu etylowego skażonego o mocy pozornej (wskazanie alkoholomierza) ................... w temp. ................... °C.
Na naczynia z alkoholem etylowym skażonym nałożono zamknięcia urzędowe/zabezpieczenia zakładowe podmiotu dokonującego skażenia*) .................................
..................................................................................................................................................... .
(podać rodzaj, liczbę i znaki odcisków)
Z otrzymanej mieszaniny pobrano próbkę w ilości 0,5 litra/0,05 litra*), którą zabezpieczono ........................................................... do przechowania przez okres 3 miesięcy.
(podać sposób zabezpieczenia)
Na przesyłkę alkoholu etylowego wystawiono dokument przewozu nr ..................... z dnia ................................. r./nie wystawiono dokumentu przewozu*).
Niniejszy protokół sporządzono w .......................................... egzemplarzach.
Uwagi: ..........................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................
...................................... ...................................... ...............................................................
(podpisy pracowników podmiotu (podpis funkcjonariusza celnego
biorących udział w czynnościach) obecnego przy skażeniu)
______
*) Niepotrzebne skreślić.
ZAŁĄCZNIK Nr 2
WZÓR
..........................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
obrotu alkoholem etylowym i jego skażenia w ......................................... za rok .............
(nazwa podmiotu)
Data |
Dostawca |
Wysłano wg dokumentu przewozu alkoholu etylowego |
Przyjęto wg dokumentu sprawdzenia i przyjęcia alkoholu etylowego |
Skażanie alkoholu etylowego |
pobrano do skażenia alkoholu etylowego |
dodano środki/substancje skażające |
otrzymano alkoholu etylowego skażonego |
|
|
kg |
dm3w 20 °C |
moc % vol w 20 °C |
dm3100 % vol |
nr i data dokumentu |
kg |
dm3w 20 °C |
moc % vol w 20 °C |
dm3100 % vol |
kg |
dm3w 20 °C |
moc % vol w 20 °C |
dm3100 % vol |
kg lub dm3 |
wg protokołu nr i data |
kg |
dm3 |
moc pozorna w temp. pomiaru |
dm3100 % vol |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pobrano do przerobu lub zużycia alkoholu etylowego |
Pozostaje alkoholu etylowego |
Uwagi |
cel pobrania (nazwa produktu) |
nieskażonego (czystego) |
skażonego |
nieskażonego (czystego) |
skażonego |
kg |
dm3w 20 °C |
moc % vol w 20 °C |
dm3100 % vol |
kg |
dm3100 % vol |
kg |
dm3w 20 °C |
moc % vol w 20 °C |
dm3100 % vol |
suma dziennych pozost. w dm3100 % vol |
kg |
dm3100 % vol |
suma dziennych pozost. w kg |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZAŁĄCZNIK Nr 3
WZÓR
..........................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
przerobu alkoholu etylowego na ocet w ...................................... za rok ...........
(nazwa podmiotu)
a |
Obroty alkoholem etylowym w dm3100 % vol |
Obroty denaturatem octowym w dm3 |
Obroty zacierem w dm3 |
|
dostawca data i numer dokumentu przewozu |
wysłano wg dokumentu przewozu alkoholu etylowego |
przyjęto wg dokumentu sprawdzenia i przyjęcia alkoholu etylowego |
nadwyżka |
ubytek przy przewozie |
pobrano do produkcji alkoholu etylowego |
pozostaje alkoholu etylowego |
suma dziennych pozostałości |
użyto do sporządzenia denaturatu octowego |
zawartość w denaturacie octowym |
pobrano denaturatu octowego do sporządzenia zacieru |
pozostaje denaturatu octowego |
użyto do zacieru |
|
alkoholu etylowego w 20 °C |
wody |
octu w przeliczeniu na ocet 10 % |
ilość otrzymanego denaturatu octowego |
denaturatu octowego |
wody |
octu w przelicz. na ocet 10 % |
|
alkohol etylowy w % vol |
kw. octowy w g/100 ml |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Obroty zacierem w dm3 |
Obroty octem luzem w przeliczeniu na ocet 10 % w dm3 |
Uwagi |
otrzymano zacieru |
zawartość w zacierze |
pobrano zacieru do produkcji |
przerobiono zacieru |
pozostaje zacieru |
przychód |
rozchód |
z produkcji własnej |
inny przychód |
razem |
sprzedaż octu luzem |
do sporządz. denaturatu octowego |
do sporządzania zacieru |
rozlano octu do butelek |
do wyrobu musztardy |
inny rozchód |
straty i ubytki |
razem rozchód |
pozostaje octu luzem |
alkohol etylowy w % vol |
kw. octowy w g/100 ml |
brutto |
netto |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZAŁĄCZNIK Nr 4
WZÓR
..........................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
KSIĘGA KONTROLI
alkoholu etylowego powrotnego w .......................................... za rok ...........
(nazwa podmiotu)
Data |
Przychód |
Rozchód |
Pozostaje alkoholu etylowego powrotnego |
Uwagi |
|
data i numer protokołu lub zapisu w innej ewidencji, w których stwierdzono ilość otrzymanego alkoholu etylowego powrotnego oraz dokonanego skażenia, jeżeli dodatkowo skażenie przeprowadzono |
ilość alkoholu etylowego kg lub dm3w 20 °C |
ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
na jaki cel zużyto alkohol etylowy |
ilość alkoholu etylowego kg lub dm3w 20 °C |
ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
ilość alkoholu etylowego kg lub dm320 °C |
ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZAŁĄCZNIK Nr 5
WZÓR
...............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
obrotu alkoholem etylowym w magazynie .......................................... za rok ...........
(nazwa podmiotu)
Lp. |
Data |
Alkohol etylowy ...................... |
Alkohol etylowy ...................... |
Alkohol etylowy ...................... |
przychód |
rozchód |
przychód |
rozchód |
przychód |
rozchód |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkohol etylowy ...................... |
Alkohol etylowy ...................... |
Alkohol etylowy ...................... |
przychód |
rozchód |
przychód |
rozchód |
przychód |
rozchód |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkohol etylowy ...................... |
Alkohol etylowy ...................... |
Stan ogółem dm3100 % vol |
Suma dziennych pozostałości dm3100 % vol |
przychód |
rozchód |
przychód |
rozchód |
|
|
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
nr dokumentu |
ilość dm3100 % vol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od rodzaju wykonywanej działalności.
ZAŁĄCZNIK Nr 6
WZÓR
..............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
rektyfikacji i odwadniania alkoholu etylowego ..................................... za rok ................
(nazwa podmiotu)
Data |
Data i numer dowodu |
Pobrano do rektyfikacji alkoholu etylowego w dm3100 % vol |
alkohol etylowy surowy |
|
|
|
|
|
|
|
ogółem |
w tym dodatkowe oczyszczanie alkoholu rektyfikowanego |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pobrano do odwodnienia w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
Otrzymano z aparatów rektyfikacyjnych w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
alkohol etylowy surowy |
porektyfikat |
|
|
|
ogółem |
rektyfikaty |
porektyfikat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pobrano do odwodnienia w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
Otrzymano z aparatów rektyfikacyjnych w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
alkohol etylowy surowy |
porektyfikat |
|
|
|
ogółem |
rektyfikaty |
porektyfikat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od stosowanych technologii, rodzaju oraz ilości działów produkcyjnych.
ZAŁĄCZNIK Nr 7
WZÓR
..............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
produkcji i rozlewu napojów spirytusowych w .............................. za rok .......
(nazwa podmiotu)
Data |
Numery i symbole dokumentów |
Pobrano z magazynu w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
Produkcja napojów spirytusowych (obroty wewnętrzne) w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
|
rodzaje alkoholu etylowego |
półprodukty |
zużyto alkoholu etylowego |
zużyto półproduktów |
maderyzacja alkoholu etylowego |
|
|
|
|
|
|
|
razem |
|
|
|
razem |
|
|
|
|
|
|
razem |
|
|
|
razem |
pobrano z maderyzacji |
przekazano do maderyzacji |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Produkcja napojów spirytusowych (obroty wewnętrzne) w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
Pozostało w dziale produkcji |
sporządzono półproduktów |
sporządzono zestawów napojów spirytusowych |
rozlano napojów spirytusowych i przekazano do magazynu |
zlewki |
rodzaje alkoholu |
|
|
|
razem |
przekazano do magazynu |
|
|
|
|
|
|
razem |
|
|
|
|
|
|
razem |
zwrócono do magazynu |
przekazano do .......... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w dm3alkoholu etylowego 100 % vol |
Uwagi |
etylowego |
zestawów napojów spirytusowych |
półproduktów |
zlewki |
inne |
|
|
razem |
|
|
|
|
|
|
razem |
|
|
|
|
razem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od stosowanych technologii, rodzaju oraz ilości działów produkcyjnych.
ZAŁĄCZNIK Nr 8
WZÓR
..............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Okres produkcji
............../..............
Naczelnik Urzędu Celnego
w ....................................
INFORMACJA NR ...............
o zamierzonej produkcji alkoholu etylowego
Gorzelnia ......................................................... należąca do ........................................................
informuje, że od dnia ................................................... do dnia ..................................................:
1) będzie rozpoczynać pracę o godz. .......................... i kończyć o godz. ...............................,
2) sporządzać po ..................... zaciery(ów) na dobę przy ................... dobowej fermentacji i używać na każdy zacier następujących rodzajów i ilości surowców*):
Kolejny zacier |
Surowce w q |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem |
|
|
|
|
|
|
3) rozpoczynać destylację o godz. ............ i kończyć o godz. .................................................,
4) przekazywać alkohol etylowy do magazynu z naczynia pośredniczącego o godz. .............,
5) stosować przerwy w produkcji w dniach ..............................................................................
.............................................................................................................................................. .
Uwagi: ...................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
______
*) Podać ilości surowców przeciętnie stosowanych do sporządzania poszczególnych zacierów, a ewentualne dodatkowe informacje należy zapisać w uwagach.
Sporządził:
................................................
(nazwisko i imię)
................................................
................................................
(pieczęć, data i podpis)
ZAŁĄCZNIK Nr 9
WZÓR
..............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
produkcji i rozchodu alkoholu etylowego w gorzelni w .................................... za rok .........
(nazwa podmiotu)
Data |
Zużycie surowców |
Zacier |
|
zboże do produkcji słodu (rodzaj) q |
słodu do zacieru kg |
enzymy (rodzaj) |
ziemniaki |
inne surowce (rodzaj) q |
w kadzi zacierowej |
odfermen- |
|
ilość q |
% skrobi |
|
|
|
ilość dm3 |
temp. °C |
ekstrakt pozorny % mas |
kwasowość pH lub °Dlb |
przepompowano do kadzi nr |
nr kadzi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Otrzymano wywaru ilość hl |
Magazyn alkoholu etylowego |
UWAGI |
towany |
końcowe wskazania licznika objętości |
dzienny uzysk alkoholu etylowego dm3 |
rozchody |
zapas alkoholu etylowego w magazynie dm3 |
ubytki alkoholu etylowego opodatkowane dm3100 % vol |
ekstrakt pozorny % mas |
kwasowość pH lub °Dlb |
nr dokumentu przewozu lub według innego dokumentu |
alkoholu etylowego dm3w 20 °C |
alkoholu etylowego dm3100 % vol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UWAGA:
Liczba kolumn, jaką musi zawierać księga, może być różna od określonej wzorem w zależności od stosowanych technologii, rodzaju oraz ilości działów produkcyjnych.
ZAŁĄCZNIK Nr 10
WZÓR
..............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga rewizyjna
magazynu alkoholu etylowego gorzelni w ................................ za rok ..........
(nazwa podmiotu)
Data badania stanu zapasów alkoholu etylowego |
Naczynia |
Moc alkoholu etylowego |
Stwierdzona ilość alkoholu etylowego |
Poprawka dm3/ 100 dm3(tabl.) |
Ilość alkoholu etylowego |
Ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
nr zbiornika lub beczek |
pojemność dm3 |
wskazanie alkoholomierza |
w temp. °C |
% vol w 20 °C |
odczyt ze skali mm |
dm3 |
w temp. °C |
brutto |
tara |
dm3w 20 °C netto |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZAŁĄCZNIK Nr 11
WZÓR
...............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Protokół nr ........ ........
nalewu alkoholu etylowego do naczyń służących do transportu
w gorzelni ..................................................... woj. .............................. z dnia .......................... r.
przeprowadzonego przez:
..........................................................,
(przedstawiciel podmiotu)
w obecności funkcjonariuszy celnych: ............................................................
.............................................................
- sprawdzono stan: aparatury i urządzeń gorzelni, naczyń służących do transportu, magazynu i zbiornika(ów) magazynowego(ych) oraz nałożonych na nich zamknięć urzędowych i ustalono:
..................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................
................................................................................................................................................ ,
- sprawdzono zapas alkoholu etylowego w magazynie przed i po wydaniu (dane w pkt 1),
- dokonano napełnienia alkoholem etylowym (wyniki w pkt 2),
- zabezpieczono naczynia służące do transportu oraz zbiornik(i) i magazyn alkoholu etylowego zamknięciami urzędowymi o znakach:
..................................................................................................................................................
- odnotowano zmianę zamknięć urzędowych w spisie zamknięć urzędowych.
Moc alkoholu etylowego ustalono alkoholomierzem nr ..............................................................
Dane odbiorcy alkoholu etylowego oraz dane dotyczące środka transportowego ......................
.......................................................................................................................................................
1. Zapas alkoholu etylowego w magazynie
Naczynia |
Moc alkoholu etylowego |
Stwierdzona ilość alkoholu etylowego |
Poprawka dm3/100 dm3(tabl.) |
Ilość alkoholu etylowego dm3w 20 °C netto |
Ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
nr zbiornika lub beczek |
pojemność |
wskazanie alkoholomierza |
w temp. °C |
% vol w 20 °C |
odczyt ze skali mm |
dm3brutto |
temp. °C tara |
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
A. Przed wydaniem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem |
|
|
B. Po wydaniu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem |
|
|
Różnica (A - B) - ilość wydana |
|
|
2. Napełnianie alkoholem etylowym naczyń służących do transportu (beczki, autocysterny, inne*))
Nr dokumentu przewozu |
Rodzaj naczyń (beczki, autocysterny, inne*)) |
Ustalenie ilości alkoholu etylowego |
Oznaczanie mocy alkoholu etylowego |
Objętość alkoholu etylowego dm3w 20 °C |
Ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
ilość naczyń nr komory autocysterny |
łączna masa naczyń w kg |
brutto |
tara |
netto |
zmierzona objętość alkoholu etylowego dm3 |
w temp. °C |
poprawka dm3/100 dm3(tabl.) |
wskaz. alkoholomierza |
w temp. °C |
% vol w 20 °C |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem |
Moc średnia (rubr. 11 : 10 x 100) |
|
|
|
3. Sprawdzenie ustaleń między pomiarem alkoholu etylowego w magazynie a napełnieniem naczyń służących do transportu
Poz. |
Wyszczególnienie |
Ilość alkoholu etylowego dm3w 20 °C |
Ilość alkoholu etylowego dm3100 % vol |
1 |
Zapas alkoholu etylowego w magaz. przed wydaniem (pkt 1, poz. 10A i 11A) |
|
|
2 |
Otrzymano z odpędu - stan końcowy licznika objętości .................. podczas nalewu - stan początkowy licznika objętości ................... - alkohol etylowy o średniej mocy ...........% vol (pkt 2) |
|
|
3 |
Razem (poz. 1 + 2) |
|
|
4 |
Zapas w magazynie po wydaniu (pkt 1, poz. 10B i 11B) |
|
|
5 |
Różnica (poz. 3 - 4) |
|
|
6 |
W napełnionych naczyniach ustalono alkoholu etylowego (pkt 2 poz. 10 i 11) |
|
|
7 |
Wg pomiarów w magazynie ilość alkoholu etylowego jest większa (+) lub mniejsza (-) niż w naczyniach transportowych (poz. 5 - 6) |
|
|
Protokół sporządzono w dwóch egzemplarzach, z których jeden pozostawiono w gorzelni.
Do protokołu nie wniesiono uwag/wniesiono następujące uwagi*):
.......................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................
*) Niepotrzebne skreślić.
Podpisy i pieczęcie:
.......................................................
.................................................. .......................................................
(przedstawiciel podmiotu) (funkcjonariusze celni)
ZAŁĄCZNIK Nr 12
WZÓR
...............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Karta przebiegu gotowania warki nr .............
.....................................
(gatunek piwa)
................................... ....................................
(data rozpoczęcia) (data zakończenia)
|
od |
do |
minut |
|
|
|
Przygotowanie wody .......... |
|
|
|
|
|
słodu |
............................. |
|
|
|
|
|
gat. |
kg |
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
Razem |
|
............................. |
|
|
|
|
|
chmielu |
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
Razem |
|
............................. |
|
|
|
|
|
cukru |
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
karmelu |
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
............................. |
|
|
|
|
|
% mas |
Wydajność warzelni: |
............................. |
|
|
|
|
|
|
...................... % |
............................. |
|
|
|
|
|
|
Otrzymano wysłodzin: |
............................. |
|
|
|
|
|
|
..................... kg |
............................. |
|
|
|
|
|
|
Przekazano do fermentacji: |
............................. |
|
|
|
|
|
|
dodatek wody ... brzeczka wybita razem ......... |
hl |
% mas |
............................. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wybicie ..................... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Całkowity czas gotowania warki |
|
|
|
|
|
|
|
|
..........................................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
ZAŁĄCZNIK Nr 13
WZÓR
............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
przychodu i rozchodu piwa w .................................................za rok ..........
(nazwa podmiotu)
|
Miesiąc |
PRZYCHODY |
ROZCHODY |
STAN PIWA hl |
z produkcji |
inne przychody |
razem od 5 do 9 |
wysyłka piwa hl |
degust. hl |
laborat hl |
zniszcz- ono hl |
ubytki piwa |
inne rozchody hl |
razem od 11 do 17 hl |
dzień |
brzeczka wybita |
dop. ubytek ogółem |
piwo gotowe |
syrop |
zwroty |
dokument nr |
ilość |
w mag. hl |
w transp. hl |
% |
hl |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nadwyżki i ubytki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem m-c bieżący |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z przeniesienia (od pocz. roku) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Do przeniesienia (od pocz. roku) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stan rzeczywisty zapasów piwa wg inwentaryzacji: |
|
ZAŁĄCZNIK Nr 14
WZÓR
...............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Metryczka nastawu nr .......... pojemnik nr ...........
z dnia ................................ r.
Rodzaj ............................. Grupa ................................
Miesiąc |
PRZYCHODY |
ROZCHODY |
STAN PIWA hl |
|
z produkcji |
inne przychody |
razem |
sprzedaż |
degust. hl |
laborat. hl |
zniszczono hl |
ubytki piwa |
inne rozchody hl |
razem od 9 do 19 hl |
|
brzeczka wybita |
dozw. ubytek ogółem |
piwo gotowe |
syrop |
zwroty |
dokument nr |
ilość |
|
beczki hl |
KEG hl |
butelki hl |
puszki hl |
luzem hl |
w mag. hl |
w transp. hl |
|
dzień |
% |
hl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nadwyżki i ubytki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem m-c bieżący |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z przeniesienia (od pocz. roku) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Do przeniesienia (od pocz. roku) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stan rzeczywisty zapasów piwa wg inwentaryzacji: |
|
............................................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
Kontrola fermentacji |
data |
nr analizy |
temp. °C |
ekstr. |
alk. % vol |
kwas. ogólna |
kwas. lotna |
ekstr. rzecz. |
SO2 |
ekstr. wyjściowy |
uwagi |
|
|
|
wolny |
ogólny |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uwagi:
Nastaw rozdysponowano - patrz metryczka nastawu nr ........
Nastaw połączono - patrz metryczka nastawu nr ........
ZAŁĄCZNIK Nr 15
WZÓR
...............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Data ............................................ r.
Karta kupażu lub wytwarzania wyrobu winiarskiego nr ..........
Rodzaj ................ Typ ........ Pojemnik nr .......
Nr poj. |
Składniki zużyte |
Ilość |
Analiza |
Skład chemiczny |
Uwagi |
kg |
litrów |
data |
nr |
alk. % vol |
kwas. og. |
kwas. lot. |
ekstr. całk. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem (analiza) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zużyte składniki dodatkowe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razem (analiza) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ubytki technologiczne |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ilość skupażowana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...............................................................
(podpis przedstawiciela podmiotu)
Lp. |
Data |
Nr dowodu |
Przekazano do |
Stan litrów |
Potwierdzenie przyjęcia |
|
|
|
miejsce |
nr poj. |
rozchód litrów |
ubytki techn. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZAŁĄCZNIK Nr 16
WZÓR
...............................................................
(pieczątka nagłówkowa podmiotu)
Księga kontroli
rozlewu wyrobów winiarskich .......................................... za rok ................
(nazwa podmiotu)
Data
|
Nr zmiany
|
Przychód
|
Rozchód
|
Stan litrów
|
z kupażowni lub leżakowni
|
zwroty z
|
razem litrów
|
przekazano do magazynu
|
ubytki litrów
|
razem rozchód
litrów
|
nr dow.
|
prod. litrów
|
mag. litrów
|
nr dow.
|
butelki o pojemności
|
inne opakowania
|
razem litrów
|
nr dow.
|
litrów
|
0,7 l szt.
|
0,75 l szt.
|
1,0 l szt.
|
.... l szt.
|
.... l szt.
|
.... l szt.
|
.... l szt.
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
16
|
17
|
18
|
19
|
20
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|